4024 – A DEBRECENI BLOGPORTÁL

Szima és a városvezetés agyba-főbe verik egymást az interneten

A városvezetés házi hírportálja, a Dehir az elmúlt időszakban sokkal bátrabban meri kritizálni a DVSC-t, mint azelőtt. A debreceni Fidesz rendkívül egyszerű okból engedett a láncon: a Loki elnöke és a vezetők viszonya egy ideje megromlott, mivel a szintén Loki-tulaj városnak nem tetszik, hogy Szima úgy forgatja a pénzét a csapatban, mint zsíros hajú középvezető az Ikon étlapját. A városházán egy esetben még rendkívüli közgyűlést is összehívtak azért, hogy megakadályozzák, hogy a klub elnöke kölcsönt vegyen fel a saját cégétől. Akkor az összes megjelent párt egyhangúan támogatta Papp Lászlót, aki szerint a városnak csak és kizárólag a Loki érdekeit kell szem előtt tartania.

A hempergőzés már tart egy ideje, de a Dehir újabb packázása miatt most igazi virtuális kocsma előtti lökdösődés kezdődhet, ugyanis ezúttal válaszlépésre szánta el magát Szima, méghozzá a DVSC.hu-n keresztül.

A körülmények miatt azaz érdekes helyzet állt elő, hogy a Dehir véletlen hírportálként viselkedett, és megírta, hogy a NAV szerint végrehajtás alatt áll a DVSC Futballszervező Zrt. A csapat honlapján viszonylag hamar reagáltak, ahol azt írták, hogy a Dehir lejárató kampányt folytat a klub ellen, ugyanis a szóban forgó tartozás mindössze 33 ezer forintról szól, a klub pedig anyagilag stabil.

Akárhogy is, rég volt már ilyen szórakoztató a debreceni média.

Kósán kifogott a 389-es szint

A Blikk olvasója szúrta ki Debrecen ex-polgármesterét egy Tenerifére tartó fapados gépen. Az utas beszámolója szerint Kósa felesége feszült volt a repülés alatt, mivel többen felismerték őket. Nem úgy Lali, aki végigjátszotta az utat a Panda Pop nevű játékkal.

A olvasó szerint Kósa a 389-es szintig jutott, de ott megakadt. A fideszeseket azonban nem ilyen fából faragták: Lajos többször újra nekifutott, de mindhiába, a pandák végül kifogtak rajta.

Mi az a fehér cucc a Loki új igazolásának nadrágján?

A DVSC bejelentette, hogy leigazolták Holman Dávidot. A mindössze 22 éves játékos már megjárta a MTK-t és a Ferencvárost, de kölcsönben játszott a lengyel Lech Poznanban is. Holman a Lokiban a 8-as mezszámot kapta.

A bemutatásról készült képek elég beszédesek, elefanii a mikroblogján így foglalja össze az erős látványt:

így néz ki a Professzionális Magyar Labdarúgásban egy játékos leigazolásának kommunikációja. 

  • pudvadék, koszvadt szekrénysor
  • igénytelen, szar fotó
  • mázolásból érkezett focista, aki a nővére depeche mode korszakából megmaradt műbőr kabátkát rángatja magára a jeles alkalomra

Első blikkre tényleg a festékes nadrág szúr a legjobban szemet, de tippelni sem merek, hogy milyen foltok lehetnek valójában Holman farmerján.

Címkék: foci dvsc

Az ország legrosszabb szakjai között a Debreceni Egyetem képzései :(

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság kiadott egy listát, amelyen az ország leggyengébb képzései szerepelnek. A legrosszabbak között ott van néhány Felsőfokú szakképzés a Debreceni Egyetemről is:

A listát a MAB azért tette közzé, hogy a potenciális hallgatók tudtára adják, hogy melyek az általuk nem megfelelő minőségűnek tartott képzések.

Aki kíváncsi a teljes listára az ITT megtekintheti.

Az USA a hidegháborúban atomot dobott volna Debrecenre is

Pontosabban akkor kaptunk volna atombombát, ha a hidegháború átváltott volna rendes háborúba. Az Indexen megjelent cikk szerint, amely egy az USA nemzeti archívumának friss jelentése alapján íródott, nemcsak Debrecen, hanem Tököl, Szombathely és Szolnok is megsemmisült volna. 

A most publikált Atomic Weapons Requirements Study for 1959 című anyag 1956-ban íródott, összesen 800 oldalas, és "Top Secret" bélyegzővel van ellátva. A dokumentum érdekessége, hogy a támadási tervben szerepel egy 60 megatonnás bomba is, ami a hirosimai töltet több, mint négyszeresének felel meg. 

Az nem létezik, hogy ilyen az új Star Wars (+18)

Már csak pár óra és kiderül, hogy milyen lett a hetedik Star Wars film. Ha jól tudom Debrecenben az Apollóban és a Plázában is van éjféli vetítés, így már tényleg nem kell sokat várni arra, hogy kiderüljön, mi az isten van Luke Skywalkerrel. 

De amiért ez a poszt íródik, az nem más mint ez a Star Wars pornóváltozat, amin 10 percig nonstop nevettem, így gondoltam megosztom veletek. 

A szereplők:

  • Jabba
  • R2D2
  • Leia 

Aki kíváncsi a folytatásra ITT megnézheti!

Címkék: star wars

Lesz-e Loki-játékos az EB-n?

A rövid válasz az, hogy nem valószínű. Pedig ha belegondolunk, Bódi Ádám nem rosszabb, mint Kleinheisler László, Varga József pedig összességében nem gyengébb játékos, mint Nagy Ádám. Méltán vetődik fel a kérdés, hogy az elmúlt 10 év legsikeresebb magyar klubcsapata miért nem ad egyetlen meghatározó játékost sem az elmúlt 30 év legnagyobb eredményét elérő magyar válogatottjába?

A magyar válogatott a 70'es-80'as évek óta szinte soha nem épült az épp aktuálisan legjobb magyar klubcsapatra. Az NB1 folyamatos színvonalesése miatt ez gyakorlatilag elképzelhetetlen lett volna. A hazai pontvadászat egész egyszerűen túl gyenge ahhoz, hogy az onnan kinövő játékosok fel tudják venni a versenyt a nemzetközi meccseken. Az elmúlt években, évtizedekben a bajnokcsapat focistáira mindig ugyanaz a feladat hárult a válogatottban: feltölteni a keretet úgy, hogy a kapitánynak legyen variációs lehetősége. Persze akadtak kivételek, de a debreceni, győri és fehérvári labdarúgóknak jellemzően egy félidőnyi játék, vagy sokszor még annyi sem jutott.

Minden garnitúrának meg volt a lehetősége, hogy bizonyítson. Játszott már klasszikus irányítót válogatott meccsen a Videoton középpályása, Kovács István, de volt többször egymás után kezdő a szintén fehérvári Gyurcsó Ádám is. Sokáig úgy tűnt, hogy Nikolics Nemanja lehet az, aki stabil kezdő, de legalábbis biztos kerettag tud lenni az itthon játszók közül, ám ő nyár óta már a varsói Legiában focizik. A mai magyar válogatott a hazai csapatok közül egyértelműen a Ferencvárosra épül a leginkább, elég ha csak Bödére, Gerára, vagy Nagy Ádámra gondolunk.

A mindössze 20 éves Nagy kapcsán érdemes kiemelni, hogy Bernd Storck úgy rakta be a pótselejtező második meccsén az eltiltás miatt nem játszó Gera helyére a kezdőbe, hogy a fiatal középpályás azelőtt összesen csak 5 válogatott mérkőzésen lépett pályára. Nagy ehhez képest hibátlanul hozta le a meccset, szinte átjátszhatatlan volt. A hasonló pozícióban játszó debreceni Varga József képességeit tekintve nem rosszabb játékos, mint Nagy Ádám, sőt, jóval nagyobb rutinnal rendelkezik nála és talán valamivel robbanékonyabb is. Hogy ezek ellenére miért nem a debreceni Gravesen szűrt a norvégok ellen? Mert Varga talán az összes, 32 válogatott meccsén nem játszott olyan stabilan, mint a Ferencváros ifjú középpályása, aki, nem mellesleg, még az M4 riporterének sem volt rest beszólni, amikor hülyeséget kérdezett a mérkőzés után.

Hasonló a helyzet a Loki támadójával Bódi Ádámmal is, ráadásul ő már a jelenlegi kapitány figyelmét is felkeltette. Storck nagy meglepetésre a Feröer-szigetek elleni selejtezőn a szűk keretben hagyta Bódit, aki a meccsen kezdőként léphetett pályára. A debreceni játékos a jobboldalon kapott helyet, ahol többször veszélyes tudott lenni, de az egész meccsen csak egyszer találta el a kaput, ám akkor a feröeri kapus védeni tudott. Bódi összességében jól mutatkozott be a válogatottban, de a közelmúltból talán emlékszünk hatásosabb debütálásra. Igen, Kleinheisler László az első válogatott meccsén az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb gólját lőtte, majd meggyőző volt a második selejtezőn is, de arról szó sincs, hogy gyorsabb, technikásabb, vagy jobb játékos volna, mint Bódi Ádám. A legnagyobb különbség a kettejük között, hogy míg Bódi elfogadható teljesítményt nyújtott, addig Kleinheisler valósággal berobbant a köztudatba.

A Lokinak is vannak legalább olyan jó labdarúgói, mint a november 15-én mennybemenő válogatott meghatározó tagjai, ám a debreceni focisták közel sem tudták úgy kihasználni a lehetőségeiket, nem voltak olyan élesek, valamint nem bírják úgy a nyomást, mint a felsorolt játékosok. Ezek a különbségek pedig sokkal nagyobbak annál, mint hogy kitől milyen messzire pattan el a labda, vagy ki mennyivel lő fölé.

Kép: DVSC.hu

Találd ki, mit olvas Kósa a parlamentben

ekosa.jpg

A 24.hu parlamenti tudósítóinak tűnt fel, hogy Debrecen volt polgármestere tőle nagyon szokatlan módon valamit nagyon aprólékosan tanulmányoz. A portál kiderítette, hogy Kósa Drábik János és Tőke Péter Önvédelem a migránsok és az EU-kalifátus ellen című könyvét forgatja.

Ha te is olyan hatékony, összetett érvrendszerrel akarsz vitába szállni a hazug libsi ismerőseid ellen bevándorlástémában, mint a magyar kormánypárt alelnöke, akkor mindössze annyi dolgod van, hogy megrendeld ezt a könyvet, most mindössze 2 967 Ft-ért!

A közel 500 oldalas könyvből egyébként a Leleplező Magazin Kiegészítő Blogján olvashattok részleteket.